top of page
Writer's pictureOskars Ābelītis

Diēta labas imunitātes uzturēšanai vīrusu izplatības laikā

Updated: 2023. g. 11. okt.


Šo divu gadu laikā jau vairākkārt esmu rakstījis, ka pareizs uzturs un piemērotas pārtikas piedevas, ir labākā profilakse pret vīrusu izraisītajām saslimšanām. Ne velti tieši rudens, ziemas un pavasara periodi ir aktīvākie šādu saslimstību laiki. Viena no svarīgākajām lietām, kuru šajā garajā pandēmijas laikā katrs ir apguvis, ir lielā D vitamīna nozīme labas veselības uzturēšanā, jo tieši saules trūkums mūsu reģionā ir lielākais izaicinājums veselīga ķermeņa uzturēšanai.

Kopsavilkumā esmu atlasījis vienkāršākos un efektīvākos padomus, kas varētu līdzēt tiem, kuri jau ir saslimuši vai atrodas riska zonā – saslimušu cilvēku tuvumā. Protams, šie ieteikumi noderēs arī katram, kurš vēlas uzturēt labu veselību, tāpēc būtu vērts tajos ieklausīties un arī pamēģināt praksē.

Vispirms ūdens, ap kuru tik daudz notiek sarunu: cik daudz, kādā veidā tas būtu jādzer un kādu tieši vislabāk. Lai novērstu saslimšanu ar vīrusiem un stiprinātu veselību, būtu ieteicams, no rītiem un pirms gulētiešanas, izdzert glāzi ķermeņa temperatūras ūdens, kuram pievienota tējkarote ābolu etiķa vai citrona sulas. Pakāpeniski skābās piedevas var kāpināt līdz pat ēdamkarotei uz glāzi ūdens.

Nākamais, par ko būtu vērts vienmēr atcerēties, būs dārzeņu izmantošana uzturā. Vislabāk, protams, tos dārzeņus, kuru ēdamā daļa aug virs zemes. Mūsu platuma grādos ziemas laikā to uzturvērtība ir diezgan zema, taču gan svaigie, gan skābētie kāposti ir pieejami lielā daudzumā un joprojām saglabājuši ekonomisku cenu. Vislabāk dārzeņus lietot svaigā veidā, taču pat vārīti, sutināti vai tvaicēti tie sniegs ķermenim nepieciešamo atbalstu.

Sabalansētam uzturam nepieciešams arī olbaltumu avots, kuru pārsvarā sniedz mums gaļa. Diemžēl ne gaļas izstrādājumi (desas, kūpinājumi utt.), ne lielveikalos pieejamā dzīvnieku gaļa no lielajām fermām, nedos visas organismam nepieciešamās uzturvielas, bet bieži vien pat pievienos nevēlamas sastāvdaļas, kas vairāk nodarīs postu, nekā labumu. Mēģiniet izvēlēties vietējo fermeru audzēto gaļu, derēs jebkurš gaļas veids, arī zivis. Turpat iekļaujas tādi olbaltumu avoti kā olas, sēklas un rieksti.

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts par labo taukvielu nozīmi, tāpēc neaizmirstiet arī par tām. Salātiem izvēlaties auksti spiesto olīveļļu, cepšanai kokosriekstu eļļu vai sviestu, bet neaizraujaties ar lētajām un it sevišķi rafinētajām augu eļļām, kas ne tikai izjauc Omega 3 un Omega 6 līdzsvaru, par kuru šobrīd tik daudz tiek runāts, bet arī bieži vien izraisa organismā procesus, kas rada labvēlīgu augsni dažāda veida, tai skaitā arī ļaundabīgo audzēju attīstībai.

Galvenais, no kā vajadzētu izvairīties visvairāk, ir cukurs, cukuru saturoši produkti un miltu ēdienu. Kaut tie aizņem lielāko pārtikas groza daļu, to klātbūtne mūsu uzturā vislabāk paskaidros gan augstos sirdsslimību un augsta asinsspiediena saslimšanas rādītājus, gan aptaukojošos cilvēku skaitu sabiedrībā, gan vispārējo zemo imunitātes līmeni. Ja vēlaties par to uzzināt vairāk, apskatiet manu iepriekšējo rakstu sēriju par uzturu.

Šo ieteikumu galvenais uzdevums ir nodrošināt pareizu vielmaiņu un vajadzīgo uzturvielu uzņemšanu, kas nepieciešamas veselīgu šūnu veidošanai (kā zināms, jebkurš vīruss bojā tieši organisma šūnas) un orgānu normālai funkcijai. Ja vēlaties noskaidrot, kas būtu ieteicams tieši jums un kādas uztura izmaiņas sniegs jūsu gadījumā vislielāko labumu veselības saglabāšanā – pierakstieties uz biorezonanses pārbaudi, lai saprastu savu organismu un izvēlētos vispiemērotākos un efektīvākos līdzekļus tā veselības sakārtošanai. Tā noteiks gan slēpto uzturvielu trūkumu, gan nevēlamos viesus – sēnītes, vīrusu, baktērijas un citus mikroorganismus, gan arī pārtikas nepanesamību, kas rada papildus slodzi ķermeņa veselības uzturēšanā.

Pierakstu var veikt šeit: @Oskars.Abelitis.Biorezonanse ,zvanot uz +37127001588 vai pierakstoties mājaslapā:


21 skatījums0 komentāri

Jaunākie ieraksti

Skatīt visu

Comments


bottom of page